AKSARAY / MERKEZ - Emlak Kredi İlkokulu

Tem

Okulumuza yeni atanan müdür yardımcılarına hayırlı olsun diyerek, Emlak Kredi İlkokuluna hoşgeldiniz diyoruz.

EMLAK KREDİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.SINIF KURA ÇEKİM ŞARTNAMESİ

1)1.Sınıf kura çekimi 18/08/2021 Çarşamba günü  noter tarafından okulumuzda çekilecektir.(Noterin tarih değiştirmesi durumunda kura tarih ve saati tekrardan duyurulacaktır.

2)Kura 16/08/2021 Pazartesi günü MEB E-OKUL sisteminden alınan güncel liste  ve bu tarihe kadar okulumuza dilekçe ile başvuran nakil gelecek öğrenciler arasından yapılacaktır.

3)Adresi  bölgemizde olup da ismi e-okul aday kayıt listesinde görünmeyen öğrencilerin velileri tarafından 16/08/2021 Pazartesi saat 12.00'a  kadar okulumuza bizzat başvurup e-okul aday kayıt listesine ekletmedikleri takdirde kuraya katılamayacaklardır.Bu öğrenciler kuradan sonra sınıflarımızın mevcuduna göre mevcudu en az sınıfa okul komisyonumuz tarafından yerleştirleceklerdir.Sınıf mevcutlarının eşit olması durumunda ise yine okul komisyonumuz tarafından kura ile yerleştirileceklerdir.

4)İkiz olan öğrencilerimizden önceden tespit edilemeyenlerin kuraları ayrı ayrı çekilecektir.Kura tamamlandıktan sonra şayet veli yazılı olarak talep ederse kurada ismi ilk çıkan öğrencinin sınıfına diğer ikiz  kardeşi yerleştirilecektir.

İkiz çocuğu olup da çocuklarının aynı sınıfta veya ayrı sınıflarda eğitim almalarını dilekçe ile  13/08/2021 Cuma gününe kadar okulumuza  başvuru yaparak bildiren  velilerin çocuklarının  sınıf kura çekimleri  dilekçede belirtilen isteklerine göre  yapılacaktır.

5)Kura çekimi yapıldıktan sonraki  nakil başvuruları   27/08/2020 Cuma günü 10.30 da mevcudu  az olan sınıflardan  başlayarak okul komisyonu tarafından yine kura ile yerleştirilecektir.

6)Kuralar kız ve erkek öğrenci olmak üzere sınıflarımıza eşit olarak dağıtılacak şekilde çekilecektir.

7)Yabancı uyruklu öğrencilerimiz kura dışı olarak ve okul komisyonu tarafından sınıflarımıza eşit yerleştirilecektir.

8)Kuralar çekilip sınıflar belirlendikten sonra karşılıklı yer değişikliği ve benzeri istekler kabul edilmeyecektir.

9)Daha sonra yapılacak öğrenci nakillerinde de öğrencilerimiz sınıf mevcudu en az olan sınıfa yerleştirilecektir.

10) Veli isteğine bağlı veya sürekli devamsızlık gibi nedenlerle sınıf tekrarına kalan öğrencilerimiz de 1. sınıf kura çekimine tabi olacaklardır.

EMLAK KREDİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

Tem

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 1.Sınıfa başlayacak aday öğrencilerimizin sınıflarının belirlenmesi için  18 Ağustos 2021 Çarşamba günü kura çekimi yapılacaktır.

İkiz çocuğu olan velilerimiz, çocuklarının aynı sınıfta veya ayrı sınıflarda eğitim almaları için  13 Ağustos 2021 tarihine kadar  okul idaresine dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.

Kura şartnamesi ve ayrıntıları hakkında  okulumuz sitesinden ve dış kapımızdaki kağıttan bilgi alabilirsiniz.

1.sınıf aday kayıttaki öğrencilerimizin velilerine önemle duyurulur.

NOT 1 Noter tarihinde değişikli olması durumunda  tekrar duyuru yapılacaktır.

2 Kura çekim saati ayrıca duyurulacaktır.